Κόσμος

Κινηματογραφική ληστεία σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας – Νεκροί οι δράστες – Video

Νέα κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στη Βραζιλία, αυτή τη φορά στο διεθνές αεροδρόμιο Βιρακόπος, στην πόλη Καμπίνας, κοντά στο Σάο Πάολο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ένοπλους ληστές που εισέβαλαν σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και διέφυγαν με χρήματα χθες, Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν μεγάλο αυτοκινητόδρομο πυρπολώντας φορτηγά και πυροβολώντας εναντίον της αστυνομίας.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι δύο από τους άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έφευγαν από το διεθνές αεροδρόμιο Βιρακόπος, ενώ ο τρίτος εισέβαλε σε ένα σπίτι και κράτησε ομήρους μία οικογένεια, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Εικόνες από το σπίτι, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομηρεία έκαναν τον γύρο των τοπικών ΜΜΕ.

“Περισσότεροι από 12 ύποπτοι διέφυγαν από το αεροδρόμιο έπειτα από μια καλά οργανωμένη ληστεία”, εξήγησε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αναζητά φυγάδες.

Δύο ιδιωτικοί φρουροί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο Ζοάο Ντόρια συνεχάρη τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση και επεσήμανε ότι οι ληστές που σκοτώθηκαν «το άξιζαν». «Οι εγκληματίες είναι νεκροί και οι αθώοι ζωντανοί», δήλωσε ο Ντόρια στους δημοσιογράφους. «Μεταξύ της ζωής ενός εγκληματία και τη ζωή ενός αστυνομικού, η κυβέρνηση του Σάο Πάολο επιλέγει να σώσει τη ζωή ενός αστυνομικού», τόνισε.

Επικρίνουν την αστυνομία

Αυτή είναι η δεύτερη τόσο εντυπωσιακή ληστεία που πραγματοποιείται σε μεγάλο αεροδρόμιο της Βραζιλίας φέτος, αφού ένοπλοι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλχος, το μεγαλύτερο της χώρας, τον Ιούλιο και έκλεψαν χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία της Βραζιλίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων εξαιτίας των πολλών φόνων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σε μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρωποκτονιών παγκοσμίως.

Η αστυνομία από την πλευρά της υπερασπίζεται την πρακτική της επισημαίνοντας ότι τα μέλη της εμπλέκονται ολοένα και συχνότερα σε αιματηρές συμπλοκές εξαιτίας της αύξησης κατά 50% του αριθμού των επιδρομών για την αντιμετώπιση εγκλημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ μετά τις διαδηλώσεις με τους 19 νεκρούς - Στις φλόγες το Κοινοβούλιο
«Υπέβαλα την παραίτησή μου σήμερα από τα καθήκοντά μου ως πρωθυπουργού (...) προκειμένου να μπορέσουν να ληφθούν μέτρα για μια πολιτική λύση και επίλυση των προβλημάτων», δήλωσε
Νεπάλ
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν
Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν υπό ασφυκτική πίεση ανάμεσα σε πολιτική κρίση, χρέος – ρεκόρ και απειλές μπλόκων
Η παραίτηση του Φρανσουά Μπαϊρού βυθίζει την εκτελεστική εξουσία στο χάος - Ο Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να ορίσει πέμπτο πρωθυπουργό μέσα σε τρία χρόνια, την ώρα που ο δρόμος και οι αγορές προετοιμάζονται για νέα καταιγίδα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουελ Μακρόν
Η εκδίκηση του Ισραήλ για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ με τους 6 νεκρούς: Κατεδαφίζονται σπίτια στα χωριά των δραστών
Θα ακυρωθεί η άδεια εργασίας τουλάχιστον 750 ανθρώπων - Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες κυρώσεις σε συγγενείς ή συγχωριανούς δραστών επιθέσεων ως μέσο αποτροπής
Διασώστες
2