Κόσμος

Κήρυξε… πόλεμο στα ελλείμματα ο Ομπάμα

Να επιτεθούν στα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού κάλεσε τους Αμερικανούς πολιτικούς ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε στο όνομα των ερχόμενων γενεών θα πρέπει η κυβέρνησή του αλλά και η επόμενη να «επιτεθούν» στα τεράστια ελλείμματα δομικής υποστάσεως στον κρατικό προϋπολογισμό. Οι δηλώσεις Ομπάμα έγιναν επ’ ευκαιρίας της πρώτης σύγκλησης της μικτής επιτροπής, της Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού.

«Είναι ασφαλώς ευχερέστερο να ξοδεύεις ένα δολάριο, παρά να το αποταμιεύεις, όμως η ώρα της αλήθειας έχει πλησιάσει», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, που ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να «περάσουν από κόσκινο», όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες δαπάνες. «Όλα στο φως», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προεδρικού οικονομικού επιτελείου, στον τρέχοντα προϋπολογισμό, που καλύπτει τα έξοδα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, φέτος, οι δαπάνες διακυβέρνησης θα φθάσουν τα 1.555 δισ. δολάρια, από 1.415 δισ. δολάρια στον προηγούμενο προϋπολογισμό.

Ο κυβερνητικός στόχος που τίθεται τώρα αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι το «πρωτογενές» κρατικό έλλειμμα να μην υπερβεί φέτος περίπου το 4%, περίπου 11 τρισ. δολάρια είναι, ωστόσο, το «σωρευτικό» έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι, προέτρεψε την κυβέρνηση Ομπάμα να εξοικονομεί, επειδή με τους παρόντες ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, το κρατικό έλλειμμα θ’ αργήσει, πολύ, να τιθασευτεί. Όσο για τους φόρους, αυτοί θα πρέπει να συλλέγονται αποτελεσματικά, με διαφάνεια αλλά και με δικαιοσύνη, είπε και έκρινε ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να βελτιωθεί και μάλιστα άμεσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «φόρεμα Temu» της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο δείπνο των ανταποκριτών διχάζει τις ΗΠΑ
«Την λυπάμαι, ο άντρας της είναι πολύ πλούσιος και δεν της αγοράζει ένα καλό φόρεμα» γράφει κάποιος ενώ άλλος: «Τώρα σας ενοχλούν και τα οικονομικά φορέματα; Τι πρέπει τελικά να κάνουν για να σας ικανοποιήσουν;»
Viral το φόρεμα της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο Δείπνο των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ
Στη Ρωσία ο Αραγτσί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν
Από την Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν
O Αμπάς Αραγτσί