Κόσμος

Κολομβία: Ελεύθερη η εισαγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό από ιδιωτικές εταιρείες εφόσον διανέμονται δωρεάν

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα επιτρέψει να εισάγονται από ιδιωτικές εταιρείες εμβόλια για τον νέο κορονοϊό,  ενημέρωσε την Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. Διευκρινίστηκε δε ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τα εμβόλια να διατίθενται δωρεάν στους πολίτες.

Η χώρα των Άνδεων θέλει να ανοσοποιηθεί περίπου το 70% των 35 εκατ. κατοίκων της μέσα στη χρονιά, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση. Από τον Φεβρουάριο, έχουν χορηγηθεί κάπου 2,4 εκατομμύρια δόσεις.

Όσοι προσφέρουν εμβόλια που αγοράστηκαν από ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τα κυβερνητικά πρότυπα και δεν θα μπορούν να αξιοποιούν δημόσια εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με προσχέδιο διατάγματος του υπουργείου που περιήλθε σε γνώση δημοσιογράφων.

«Η διαδικασία ανοσοποίησης που θα διεξάγεται με εμβόλια αγορασμένα από ιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνει χώρα με μηδενικό κόστος για τους δικαιούχους», αναφέρει το κείμενο.

Και άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν και η Ινδία, επιτρέπουν τις εισαγωγές εμβολίων και την ανοσοποίηση από ιδιώτες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας επιβάλλει νέα μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας μετά τις γιορτές του Πάσχα, ανάλογα με το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ως εδώ στην Κολομβία πάνω από 64.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,45 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή: Οι απειλές Τραμπ και οι όροι του Ιράν λίγο πριν τις συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ
Σε μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Πακιστάν - Συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου την Τρίτη στην Ουάσινγκτον
Πακιστάν
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7