Κόσμος

Κολομβία: Ελεύθερη η εισαγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό από ιδιωτικές εταιρείες εφόσον διανέμονται δωρεάν

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα επιτρέψει να εισάγονται από ιδιωτικές εταιρείες εμβόλια για τον νέο κορονοϊό,  ενημέρωσε την Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. Διευκρινίστηκε δε ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τα εμβόλια να διατίθενται δωρεάν στους πολίτες.

Η χώρα των Άνδεων θέλει να ανοσοποιηθεί περίπου το 70% των 35 εκατ. κατοίκων της μέσα στη χρονιά, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση. Από τον Φεβρουάριο, έχουν χορηγηθεί κάπου 2,4 εκατομμύρια δόσεις.

Όσοι προσφέρουν εμβόλια που αγοράστηκαν από ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τα κυβερνητικά πρότυπα και δεν θα μπορούν να αξιοποιούν δημόσια εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με προσχέδιο διατάγματος του υπουργείου που περιήλθε σε γνώση δημοσιογράφων.

«Η διαδικασία ανοσοποίησης που θα διεξάγεται με εμβόλια αγορασμένα από ιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνει χώρα με μηδενικό κόστος για τους δικαιούχους», αναφέρει το κείμενο.

Και άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν και η Ινδία, επιτρέπουν τις εισαγωγές εμβολίων και την ανοσοποίηση από ιδιώτες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας επιβάλλει νέα μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας μετά τις γιορτές του Πάσχα, ανάλογα με το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ως εδώ στην Κολομβία πάνω από 64.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,45 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Πώς οι απειλές Τραμπ και η κρίση στη Γροιλανδία άλλαξαν για πάντα το σκηνικό στην Ευρώπη – «Δεν υπάρχει επιστροφή»
Άνοιξε ο δρόμος προς την ανεξαρτητοποίηση της ΕΕ μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου - Η στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποίησαν πως πρέπει να πορευτούν μόνοι τους, μακριά από το πλαίσιο ασφάλειας των ΗΠΑ
Ευρωπαίοι ηγέτες 7
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ