Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρώμη

Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρώμη
Reuters (αρχείο)

Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κοροναϊού στη Ρώμη, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τα μεσάνυχτα (30.1.2020). Ο Κόντε τόνισε ακόμη ότι η Ιταλία διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο “Σπαλαντσάνι” στη Ρώμη.

Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις και άτομα που πιθανόν ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Kρουαζιερόπλοιο: Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο τουριστών

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν, στην Ιταλία, δυο Κινέζοι τουρίστες που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο “Costa Smeralda”.

Το τεράστιο πλοίο της εταιρείας “Costa Crociere”, με 6.000 επιβάτες, προς το παρόν, παραμένει μπλοκαρισμένο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης.

Μέχρι τώρα οι ιταλικές αρχές δεν έδωσαν το αναγκαίο “πράσινο φως” για την αποβίβαση των τουριστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο αφού αποκλειστεί με βεβαιότητα το ενδεχόμενο μετάδοσης του κοροναϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις