Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κοροναϊός: Τα πρώτα δυο κρούσματα στην Βρετανία!

Κοροναϊός: Τα πρώτα δυο κρούσματα στην Βρετανία!
REUTERS

Οι βρετανικές υγεινομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας, του κοροναϊού στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του νέου κοροναϊού από την Κίνα από άνθρωπο σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών. Το κρούσμα αφορά έναν Ταϊλανδό οδηγό ταξί, εξήγησε ο Ταναράκ Πιπάτ, αναπληρωτής γενικός διεθυντής της υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών. “Ο Ταϊλανδός που προσβλήθηκε δεν έχει ταξιδέψει στην Κίνα και είναι πιθανό να μολύνθηκε από έναν άρρωστο τουρίστα από την Κίνα”, πρόσθεσε ο ίδιος. Όλα τα προηγούμενα κρούσματα είχαν καταγραφεί είτε σε Κινέζους τουρίστες ή σε Ταϊλανδούς που είχαν επισκεφθεί την Κίνα από όπου ξεκίνησε ο ιός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις