Κόσμος

Κορονοϊός: 206 τα κρούσματα στην Βρετανία! πρώτο και στην Καμπότζη

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 43 και έφθασε τα 206, ανακοίνωσαν σήμερα βρετανοί αξιωματούχοι υγείας.

Μέχρι στιγμής στη χώρα δύο ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό κατέληξαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Πρώτο κρούσμα στην Καμπότζη

Την ίδια ώρα το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού αναφέρθηκε στην Καμπότζη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εξέταση μαζί με άλλα τρία άτομα, επειδή είχε έρθει σε άμεση επαφή με έναν ιάπωνα τουρίστα που αργότερα βρέθηκε θετικός στον ιό, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ορ Βαντίν.

click4more: Κορονοϊός: Κατέρρευσε κτίριο που ήταν γεμάτο ασθενείς σε καραντίνα!

Ο Ιάπωνας είχε φύγει από την Καμπότζη από την Σιέμ Ρεάπ, που βρίσκεται κοντά στον αρχαίο ναό Άνγκορ Βατ, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Η Καμπότζη είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ένας Κινέζος είχε βρεθεί θετικός στον ιό, αλλά νοσηλεύτηκε και ανάρρωσε οπότε επέστρεψε στο σπίτι του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ;
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2