Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 363 νέοι θάνατοι στην Βραζιλία και 235 στο Μεξικό

Κορονοϊός: 363 νέοι θάνατοι στην Βραζιλία και 235 στο Μεξικό

Συνεχίζει να “θερίζει” ο κορονοϊός σε Μεξικό και Βραζιλία με τους νεκρούς κάθε μέρα να είναι εκατοντάδες.

Στην Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 16.389 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 363 θανάτους.

Ωστόσο, τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνουν στοιχεία για τις πολιτείες Τοκαντίνς, Αμαπά και Χοράιμα, όπου οι τοπικές αρχές δεν έστειλαν νεότερες στατιστικές για την πορεία της πανδημίας χθες.

Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 4,5 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η Βραζιλία είναι η χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Σχεδόν 137.000 άνθρωποι έχουν στη Βραζιλία, όπου καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

235 νέοι θάνατοι στο Μεξικό

Στο Μεξικό τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.542 νέα κρούσματα 235 θάνατοι.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 73.493 νεκρούς επί συνόλου 697.663 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ, καθ’ ύλην αρμόδιος όσον αφορά τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θεωρεί τον αριθμό των μολύνσεων πολύ υψηλότερο στην πραγματικότητα από αυτόν των επιβεβαιωμένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις