Κόσμος

Κορονοϊός: 4.000 νέα κρούσματα και 13 νεκροί στη Βρετανία – Νέα σκληρότερα μέτρα

Ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία.

Τα μέτρα αυτά στη Βρετανία προβλέπουν απαγόρευση των επαφών μεταξύ προσώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός από αυτές τις μολύνσεις λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός του σπιτιού.

Και έτσι, κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων, με τα οποία συνεργάζομαι στενά, θα εισάγουμε περιορισμούς» στις συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, είπε, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί πριν από ένα 15μερο.

Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 4.044 νέα κρούσματα στη Βρετανία, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 439.013. Άλλοι 13 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 42.001.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 4
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 3
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
10