Κόσμος

Κορονοϊός: 561 νέοι θάνατοι στην Βραζιλία, άλλοι 266 στο Μεξικό

Συνεχίζει να “θερίζει” ο κορονοϊός σε Βραζιλία και Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 561 και 266 θάνατοι αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 561 θανάτους και 16.641 κρούσματα.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ο συνολικός απολογισμός ως εδώ ανέρχεται σε 94.665 νεκρούς επί συνόλου 2.750.318 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί όμως πολύ υποτιμημένους τους αριθμούς αυτούς, με δεδομένο ότι στο γιγαντιαίο κράτος των 212 εκατομμυρίων κατοίκων δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

Μεξικό

Στο Μεξικό καταγράφηκαν ακόμη 266 θάνατοι και 4.767 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 48.012 νεκρούς επί συνόλου 443.813 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό κατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί