Κόσμος

Κορονοϊός: 579 νέα κρούσματα και 3 νεκροί στη Σερβία

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται στη Σερβία καθώς τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 579 νέα κρούσματα, ενώ κατέληξαν τρεις ασθενείς.

Σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας στη Σερβία, το 85% των προσβληθέντων από τον κορονοϊό, τις τελευταίες πέντε ημέρες, είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Το 49% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 530 ασθενείς, εκ των οποίων οι 24 είναι διασωληνωμένοι.

Στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 38.115 άνθρωποι και απεβίωσαν 786. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 2,06%. Τα μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου είναι: η απαγόρευση των συναθροίσεων πέραν των 30 ατόμων, ο περιορισμός της λειτουργίας όλων των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους.

Στο Κόσοβο από χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα 169 νέα κρούσματα και απεβίωσαν δύο ασθενείς. Συνολικά μέχρι σήμερα στο Κόσοβο νόσησαν 17.591 άνθρωποι και τα θύματα ανέρχονται σε 659.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
31
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ