Κόσμος

Κορονοϊός: 67 νέα κρούσματα στη Βρετανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε στους 2.626, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός αυτός είναι αυξημένος κατά 676 κρούσματα, ήτοι 35% σε σύγκριση με χθες Τρίτη. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 71 θάνατοι από τον ιό.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα επείγον νομοσχέδιο που δίνει στις βρετανικές αρχές εξαιρετικές εξουσίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιτρέποντας συλλήψεις για λόγους δημόσιας υγείας ή την επιστράτευση των συνταξιούχων του τομέα της υγείας.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στην Βουλή των Κοινοτήτων και έχει ως στόχο να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τον ιό και να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας.

Η βρετανική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και να απομονώνει άτομα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες καλούνται ως ενισχύσεις και οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην φροντίδα των ασθενών θα λάβουν εγγυήσεις που θα τους επιτρέπουν να διακόψουν την κανονική τους απασχόληση για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων στο μέγιστο.

Οι διοικητικές διαδικασίες στα νοσοκομεία θα μειωθούν ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση κλινών το συντομότερο δυνατόν.

Τα μέτρα, που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, δεν θα τεθούν αμέσως όλα σε ισχύ και θα είναι χρονικά περιορισμένα στα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Times”, το νομοσχέδιο θα υιοθετηθεί αυτήν την εβδομάδα, χωρίς την ψήφο των βουλευτών, αφού τα πολιτικά κόμματα ενέκριναν τα μέτρα που περιλαμβάνει. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ πριν από την διακοπή λειτουργίας του κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα.

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Κρις Μπράιαντ επέκρινε την λήψη «δρακόντειων εκτάκτων μέτρων», ζητώντας τον συστηματικό έλεγχο του κοινοβουλίου κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια