Κόσμος

Κορονοϊός – Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Νοσοκομεία, δομές φροντίδας και κέντρα υγείας ανέστειλαν τις συμβάσεις περίπου 3.000 εργαζομένων σε όλη τη Γαλλία, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα (16.09.2021) η κυβέρνηση, καθώς χώρες σε όλη την Ευρώπη εξετάζουν πόσο μακριά μπορούν να πάνε προκειμένου να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Στη Γαλλία, η απόφαση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στα μέσα Ιουλίου να απαιτήσει ένα παρόμοιο υγειονομικό πιστοποιητικό για την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια και μουσεία, μεταξύ άλλων, και να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υγειονομικούς, αύξησε μαζικά τους εμβολιασμούς.

Με την υποχρεωτικότητα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους οίκους φροντίδας να τίθεται σε ισχύ από χθες, 15 Σεπτεμβρίου, το πολύ απτό αποτέλεσμά της -η απαγόρευση σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εργαστούν-άρχισε να γίνεται αισθητή.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Nice Matin”, σχεδόν 450 υγειονομικοί –σε σύνολο 7.500– τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης μόνο σε ένα νοσοκομείο στην Νίκαια, στη νότια Γαλλία.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, υποβάθμισε την επίπτωση του μέτρου.

«Δεν υπήρξε χάος εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL και πρόσθεσε πως 27 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Υπήρξαν κάποιες λίγες περιπτώσεις όπου επηρεάστηκε η φροντίδα, όπως στη χρήση ενός μαγνητικού τομογράφου που διακόπηκε για λίγο, όμως οι περισσότεροι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργάζονται σε υποστηρικτικές θέσεις, περιορίζοντας την επίπτωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας.

«Οι περισσότερες από τις αναστολές είναι μόνο προσωρινές – πολλοί αποφάσισαν να εμβολιαστούν, καθώς βλέπουν πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μια πραγματικότητα», είπε ο Βεράν.

Όμως τα συνδικάτα προειδοποιούν για ενδεχόμενες διαταραχές στην παροχή φροντίδας, και ακόμη και ελάχιστοι απόντες σε μια ομάδα είναι αρκετοί για να προκληθεί μια κρίση, δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ο Εμμανουέλ Σινιόν, διευθυντής ενός οίκου φροντίδας στο Μπορντό, λέγοντας πόσο δύσκολο είναι να προσληφθεί προσωπικό σον τομέα.

«Αν δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους φροντιστές που φεύγουν, η δουλειά θα πέσει στους άλλους και φοβάμαι έναν μη ενάρετο κύκλο, με κόπωση, εξάντληση και μια αύξηση των απουσιών», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ