Κόσμος

Κορονοϊός: Η Μαλαισία συμφώνησε για 150.000 δόσεις του πειραματικού φαρμάκου Merck

Η Μαλαισία συμφώνησε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck για την αγορά 150.000 δόσεων του πειραματικού αντιιικού φαρμάκου της εταιρείας κατά του κορονοϊού.

Το molnupiravir, το οποίο θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού που λαμβάνεται από το στόμα, αν λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας γι’αυτούς που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από την COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία κλινικών δοκιμών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία αυτά προκάλεσαν μεγάλη ζήτηση για το φάρμακο στην Ασία, με τη Νότια Κορέα, την Σιγκαπούρη και την Αυστραλία να ανακοινώνουν αυτήν την εβδομάδα παρόμοιες συμφωνίες για την αγορά του χαπιού της Merck. Η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες για την αγορά του.

Ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας Χαΐρι Τζαμαλουντίν δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα επιστολή δέσμευσης για την αγορά του χαπιού.

“Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς προετοιμαζόμαστε για την μετάβαση σε μια ενδημική φάση, κατά την οποία θα μπορούμε να συνυπάρχουμε με τον ιό προσθέτοντας νέες καινοτόμες θεραπείες ως ‘όπλα” για την καταπολέμηση του κορονοϊού, πέραν των εμβολιασμών και των άλλων μέτρων για τη δημόσια υγεία”, σημείωσε.

2,3 εκατ. κρούσματα στη Μαλαισία

Η Μαλαισία έχει καταγράψει σχεδόν 2,3 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού, τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στην νοτιοανατολική Ασία, αλλά έχει σταδιακά άρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε εν μέσω ενός ενισχυμένου προγράμματος εμβολιασμού.

Περίπου το 64% των 32 εκατομμυρίων κατοίκων της Μαλαισίας έχει τώρα εμβολιαστεί πλήρως και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 88% στους ενήλικες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο