Κόσμος

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη του Κεντ θα σαρώσει τον κόσμο – Μάχη για 10 χρόνια ακόμα»

Μια τρομακτική προειδοποίηση από τη Βρετανία για τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε εκεί και προκαλεί νέο συναγερμό παγκοσμίως. Το παραλλαγμένο στέλεχος ταυτοποιήθηκε πρώτα στην περιοχή του Κεντ.

Η μετάλλαξη αυτή του κορονοϊού είναι πιθανό πως θα σαρώσει τον κόσμο προειδοποίησε η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής παρακολούθησης της Βρετανίας, σημειώνοντας πως η μάχη κατά του κορονοϊού μπορεί να συνεχιστεί για τουλάχιστον 10 χρόνια!

Το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ έχει “σαρώσει τη χώρα” και “αναμένεται να σαρώσει τον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα”, δήλωσε στο BBC η διευθύντρια της κοινοπραξίας Covid-19 Genomics UK. Σάρον Πίκοκ.

“Μόλις πάρουμε το πάνω χέρι (όσον αφορά τον ιό) ή οι μεταλλάξεις του πάψουν να είναι μολυσματικές (προκαλώντας νόσο) τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε γι’ αυτόν. Αλλά νομίζω, κοιτάζοντας το μέλλον, ότι θα το κάνουμε αυτό για χρόνια. Θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε αυτό για ακόμα 10 χρόνια, κατά την άποψή μου”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος - «Δεν έχουν συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ενταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα