Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ουγγαρία απαγορεύει την είσοδο πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη

Η Ουγγαρία θα απαγορεύσει από την προσεχή Τρίτη την πρόσβαση στο έδαφός της των υπηκόων αφρικανικών χωρών όπως και της Νότιας Αμερικής, όπως επίσης του μεγαλύτερου μέρους των ασιατικών χωρών και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, με την ουγγρική κυβέρνηση να επικαλείται την αύξηση παγκοσμίως των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Βουδαπέστη θα εισαγάγει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι κάτοικοι των χωρών που θα κατατάσσονται στην «κόκκινη ζώνη» δεν θα μπορούν, μέχρι νεωτέρας, να εισέρχονται στη χώρα.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ασφάλειά μας προκειμένου ο ιός να μην εισαχθεί από το εξωτερικό. Το ποσοστό μόλυνσης στη χώρα μας είναι χαμηλό και θέλουμε να παραμείνει έτσι», είπε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Γκέργκελι Γκούλιας, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.

Το μέτρο αφορά τις αφρικανικές χώρας, τις χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία. Στην Ευρώπη, αφορά την Αλβανία, τη Βοσνία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, τη Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία.

Στους Ούγγρους που θα επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, όμως θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορονοϊό και να μείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, διευκρίνισε ο Γκούλιας.

Το σύστημα ταξινόμησης περιλαμβάνει επίσης «πορτοκαλί και πράσινες ζώνες». Οι ταξιδιώτες από την πορτοκαλί ζώνη θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στην περίπτωση που δεν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στο διαγνωστικό τεστ στο διάστημα των 5 ημερών μετά την άφιξή τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται: η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Κανένας περιορισμός δεν θα επιβληθεί στους ταξιδιώτες από τις χώρες της «πράσινης ζώνης».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα ΗΑΕ «στραγγαλίζουν» την οικονομία του Ιράν: Ακύρωσαν εκατοντάδες βίζες, στον «αέρα» περιουσίες άνω των 330 δισ. δολαρίων
Ανέστειλαν την λειτουργία ιδρωμάτων που συνδέονται με το Ιράν - Το Άμπου Ντάμπι προσπαθεί να αποκλείσει την Τεχεράνη από χρηματοδοτήσεις μιας και ήταν ο μοναδικός της σύνδεσμος με την παγκόσμια οικονομία
Άμπου Ντάμπι
WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και αν τα Στενά του Ορμούζ παραμείνουν κλειστά
Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για την πλήρη επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ θα διαρκούσε περισσότερο από το χρονικό πλαίσιο των τεσσάρων έως έξι εβδομάδων
Ο Ντόναλντ Τραμπ 5