Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Βολιβία περιμένει 1 εκατομμύριο εμβόλια μέσα στον Φεβρουάριο

Κορονοϊός: Η Βολιβία περιμένει 1 εκατομμύριο εμβόλια μέσα στον Φεβρουάριο

Ο πρόεδρος στη Βολιβία, Λουίς Άρσε ανακοίνωσε κατέληξε σε μια συμφωνία να παραλάβει σχεδόν 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα πάνε στη Βολιβία μέσω του μηχανισμού COVAX,του οποίου ηγούνται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η συμμαχία για εμβόλια GAVI.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX έχει στόχο να διανείμει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσα στο 2021, αν και βρίσκεται αντιμέτωπο με πιθανές καθυστερήσεις εν μέσω ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού για την εξασφάλιση εμβολίων.

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα παραλάβουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο εμβόλια. Σημειώνουμε πρόοδο, έχουμε εμβόλια, έχουμε ελπίδα, θα προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Άρσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η Βολιβία παρέλαβε την Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Νωρίτερα χθες Σάββατο, η Γουατεμάλα είπε επίσης ότι θα παραλάβει μέσα στον Φεβρουάριο τις πρώτες 800.000 δόσεις εμβολίου μέσω του COVAX.

Η COVAX ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα κατέληξε σε συμφωνίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Οι προμηθευτές περιλαμβάνουν την Pfizer και την AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις