Κόσμος

Κορονοϊός: Καταποντίζεται η γερμανική οικονομία! Χειρότερες επιδόσεις από… το 2009

Βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 κατέγραψε τον Μάρτιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από το ινστιτούτο Ifo, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία υποχωρεί σε ύφεση λόγω του αντίκτυπου του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από την έρευνα Μαρτίου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 87,7 μονάδες από τις 96,0 του Φεβρουαρίου.

«Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη πτώση από το 1991 και φέρνει τον δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009», ανέφερε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα οι επιχειρηματικές προσδοκίες έχουν επιδεινωθεί όσο πότε πριν. «Η γερμανική οικονομία κινείται γρήγορα προς ύφεση», πρόσθεσε ο Φιστ.

click4more: Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στην Ελλάδα

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ifo βασίζονται στο περίπου 90% του συνηθισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Το ινστιτούτο θα δημοσιοποιήσει τα τελικά στοιχεία της έρευνας του στις 25 Μαρτίου. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 18 Μαρτίου.

DIW: Ο κορονοϊός θα βυθίσει τη Γερμανία στην ύφεση

Την ίδια ώρα το ινστιτούτο DIW προειδοποίησε πως το ξέσπασμα του κορονοϊού θα επηρεάσει πολύ σοβαρά τη γερμανική οικονομία τουλάχιστον για τα επόμενα δύο τρίμηνα προσθέτοντας ότι αναμένει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να συρρικνωθεί κατά 0,1% φέτος.

Το ινστιτούτο DIW ανακοίνωσε ότι η πρόβλεψή του βασίζεται σε ένα αισιόδοξο σενάριο τύπου “V”, στο οποίο η απότομη πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα ακολουθηθεί από μια γρήγορη ανάκαμψη αργότερα φέτος.

Ωστόσο, η ύφεση μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή, εάν συνεχίσει να υπάρχει αβεβαιότητα μεταξύ των εταιριών και των καταναλωτών λόγω του νέου ιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε διαθεσιμότητα ο CEO της Astronomer Andy Byron μετά το τρυφερό ενσταντανέ με τη ερωμένη του στη συναυλία των Coldplay
Η αντίδραση της Astronomer πάντως άργησε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις για την παραίτηση και το πακέτο αποχώρησης του Byron
Το ζευγάρι που έγινε viral στη συναυλία των Coldplay 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε τον Μέρντοχ και την WSJ: Ζητά 10 δισεκ. δολάρια για δημοσίευμα
Η μήνυση αφορά δημοσίευμα της WSJ σχετικά με επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Τραμπ στον Τζέφρι Επστάιν και περιελάμβανε σκίτσο με σεξουαλικά υπονοούμενα, υποδηλώνοντας μια προσωπική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών
Ντόναλντ Τραμπ 3
Η σύζυγος του CEO της Astronomer διέγραψε το επίθετό του από το προφίλ της στο Facebook – Το «τίμημα» μετά τη συναυλία των Coldplay
Η Μέγκαν Κέριγκαν αφαίρεσε το επώνυμο «Μάιρον» μετά το βίντεο που δείχνει το σύζυγό της αγκαλιά με την διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρείας του, σε «Kiss Cam» στη συναυλία των Coldplay
Ο Κρις Μάρτιν «τσάκωσε» παράνομο ζευγάρι στη συναυλία των Coldplay
1