Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 6 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως

Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι νεκροί από κορονοϊό παγκοσμίως, φτάνοντας τους 6.004.421 το απόγευμα της Τρίτης (08.03.2022). 

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού έφτασαν τα 446.511.318, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, με 951.348 νεκρούς επί συνόλου 78 εκατ. και πλέον κρουσμάτων, αντίστοιχα το 17,6% και το 15,8% των παγκόσμιων συνόλων.

Ακολουθούν η Βραζιλία (652.829 θάνατοι) και η Ινδία (515.355 νεκροί). Η θέση των δύο χωρών είναι αντεστραμμένη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων (42,97 εκατ. στην Ινδία, 29,13 εκατ. στη Βραζιλία).

Η ευρωπαϊκή και η αμερικανική ήπειρος καταγράφουν μέχρι τώρα τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (183 εκατ. και 148 εκατ. αντίστοιχα). Η θέση τους είναι ανάποδα σε ό,τι αφορά τους θανάτους (2.649.627 έναντι 1.891.911 αντίστοιχα).

Ο ΠΟΥ εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την πλεονάζουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την πανδημία, ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι διπλάσιος ως τριπλάσιος από τον επίσημο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ