Κόσμος

Κορονοϊός – Μέρκελ: Δεν βοηθά το γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε μετά

Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) ξανά γρήγορα, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της η οποία θα μεταδοθεί απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη Γερμανία.

«Τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος. Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) γρήγορα», είπε η καγκελάριος, η οποία δεν έδωσε έτσι ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία», πρόσθεσε η καγκελάριος.

«Πόσο θα ήθελα να ανακοινώσω και κάτι καλό. Αλλά δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τόνισε η Μέρκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει πέντε μέρες διορία στο Ιράν και βάζει στο τραπέζι την συνδιαχείριση των Στενών του Ορμούζ
Ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει ανένδοτος αναφορικά με τον πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ ο Νετανιάχου δηλώνει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά Τεχεράνη και Βηρυτό
Ντόναλντ Τραμπ