Κόσμος

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Τσεχία

Οι τσεχικές αρχές κατέγραψαν χθες 506 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που αναφέρονται σε μια ημέρα από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία της COVID-19 στην Τσεχία.

Η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 21.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 411 θανάτους από COVID-19, στους οποίους περιλαμβάνονται 19 την περασμένη εβδομάδα.

Η τσεχική κυβέρνηση ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που εισήγαγαν περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Η άρση των περιορισμών άρχισε τον Μάιο, αλλά κάποια μέτρα επιβλήθηκαν εκ νέου καθώς άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χρήση μάσκας θα είναι ξανά υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως και στις εγκαταστάσεις υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και στις δημόσιες υπηρεσίες από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση οπισθοχώρησε από την αξίωσή της να την φορούν οι πολίτες στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους κοινόχρηστους χώρους στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
«Μπορεί ο Ζελένσκι να εμπιστευτεί τον Τραμπ; Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από την απάντηση» – Ανάλυση των NYT
«Είναι μεγάλο ρίσκο για έναν ηγέτη σε καιρό πολέμου όπως ο Ζελένσκι, ειδικά με τη χώρα του να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 3,5 χρόνια» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Η ατάκα του Τραμπ στον Μακρόν με ανοιχτά τα μικρόφωνα: «Ακούγεται τρελό αλλά ο Πούτιν θέλει συμφωνία για χάρη μου»
«Νομίζω πως θέλει να κλείσει συμφωνία για μένα. Καταλαβαίνεις; Όσο τρελό κι αν ακούγεται» ακούγεται να λέει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του αναφερόμενος στον Πούτιν
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο για το Ουκρανικό
9