Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νορβηγία: Χαλαρώνουν τα μέτρα παρά την εξάπλωση της «Δέλτα»

Κορονοϊός – Νορβηγία: Χαλαρώνουν τα μέτρα παρά την εξάπλωση της «Δέλτα»
Reuters

Να τερματίσει ορισμένους περιορισμούς για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού αποφάσισε η Νορβηγία. Ωστόσο, διατηρεί ακόμη σε ισχύ ορισμένα μέτρα λόγω της απειλής της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Θα ανοίξουμε αυτά που μπορούμε και θα κρατηθούμε εκεί που πρέπει», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Υγείας, Μπεντ Χούιε σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση του Όσλο ανακοίνωσε την Παρασκευή (14.08.2021) ότι θα τερματίσει κάποιους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του Covid19, χωρίς όμως να αναγγέλλει το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για τη σταδιακή άρση των περισσότερων περιορισμών της πανδημίας και είχε ολοκληρώσει τις τρεις πρώτες από αυτές έως τα μέσα Ιουνίου.

Κορονοϊός – Νορβηγία: Ο κίνδυνος «Δέλτα» 

Η Νορβηγία αναμενόταν να προχωρήσει στην τέταρτη φάση του σχεδίου τον περασμένο μήνα αλλά ανέβαλε δύο φορές την απόφαση αυτή λόγω των ανησυχιών για το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα».

Ενώ κάποια μέτρα τώρα θα χαλαρώσουν, επιτρέποντας για παράδειγμα στα πανεπιστήμια να επιστρέψουν στη διά ζώσης διδασκαλία, κάποιοι άλλοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Χούιε.

Τα μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ για να ανακοπεί η εξάπλωση της νόσου, περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – την εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών σε μπαρ και εστιατόρια, όριο 20 ατόμων στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις και περιορισμούς στις αθλητικές δραστηριότητες ενηλίκων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις