Κόσμος

Κορονοϊός: Οι συγγραφείς της αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη ζήτησαν… να εξαφανιστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τρεις από τους τέσσερις συγγραφείς μιας αμφιλεγόμενης μελέτης που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet και αφορούσε τη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ζήτησαν σήμερα να αποσυρθεί το άρθρο αυτό.

Ραγδαίες οι εξελίξεις με την υδροξυχλωροκίνη

Σύμφωνα με τους τρεις επιστήμονες, η μικρή εταιρεία Surgisphere που παρείχε τα δεδομένα, αρνείται να δώσει πλήρη πρόσβαση σε αυτά ώστε να εξεταστούν από ανεξάρτητη πηγή.

Click4more: Κορονοϊός: Γιατί… ξαναρχίζουν οι μελέτες με την υδροξυχλωροκίνη;

«Δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ακρίβεια των πηγών των προκαταρκτικών δεδομένων» αναφέρουν οι τρεις, επισημαίνοντας ότι ο τέταρτος, που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που τα συνέλεξε, αρνείται να επιτρέψει την πρόσβαση.

Η μελέτη αυτή διαπίστωνε ότι η χορήγηση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο να πεθάνουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν