Κόσμος

Κορονοϊός: Οι τρεις “όροι” για να είναι έτοιμο το εμβόλιο στο τέλος του ‘20

Τα νέα για το εμβόλιο που αναπτύσσουν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca κατά του κορονοϊού μπορεί να ήταν ενθαρρυντικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σίγουρα έτοιμο στο τέλος του χρόνου. Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Το να είναι έτοιμο το εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου, δεν αποκλείεται αλλά δεν και σίγουρο, δήλωσε η «στρατηγός» του εγχειρήματος, Σάρα Γκίλμπερτ, η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Το πειραματικό εμβόλιο παράγει σημαντική ανοσοαπόκριση, σύμφωνα με τα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν, όπως ανακοινώθηκε χθες (20.07.2020), γεγονός που γέννησε ελπίδες ότι ένα εμβόλιο κατά της covid-19 (σ.σ. της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) μπορεί να είναι διαθέσιμο ως το τέλος του 2020.

Click4more Εμβόλιο: Η «στρατηγός» του «Δούρειου Ίππου» αποκαλύπτεται! Έτσι θα ηττηθεί ο κορονοϊός

«Η διάθεση ενός εμβολίου στο τέλος του έτους: είναι μια πιθανότητα αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία βεβαιότητα, διότι πρέπει να συμβούν τρία πράγματα», τόνισε η Γκίλμπερτ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Η ερευνήτρια εξήγησε ότι τα τρία αυτά πράγματα είναι: να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις δοκιμές τελικού σταδίου, να παραχθούν μεγάλες ποσότητές του και οι ρυθμιστικές αρχές να συμφωνήσουν άμεσα να του δώσουν άδεια για έκτακτη χρήση.

«Και τα τρία αυτά πρέπει να συμβούν προτού μπορέσουμε να δούμε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εμβολιάζεται», υπογράμμισε η Γκίλμπερτ.

Οι επιστήμονες της Οξφόρδης έχουν στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου ως τον Σεπτέμβριο. Εξάλλου δοκιμές τελικού σταδίου έχουν ξεκινήσει για το εμβόλιο αυτό στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, ενώ αναμένεται να αρχίσουν και στις ΗΠΑ.

«Είναι κρίσιμο να εκτεθούν αρκετοί άνθρωποι που έχουν κάνει το εμβόλιο στον ιό ώστε να αποδειχθεί πραγματικά αν προλαμβάνει την ασθένεια και αν παραμένει ασφαλές», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Μπελ καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6