Κόσμος

Κορονοϊός: Πρόστιμο για τους αρνητές μάσκας στη Νέα Υόρκη

Πρόστιμα θα επιβάλλονται από εδώ και στο εξής σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται σε ορισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι των αρχών θα προσφέρουν πρώτα δωρεάν μάσκα σε όσους δεν φορούν όπου είναι υποχρεωτικό και, αν αυτοί αρνηθούν να τη χρησιμοποιήσουν, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν διευκρινίστηκε.

click4more Νέα δραματική προειδοποίηση Φάουτσι: Αυξάνονται τα κρούσματα, μπορεί να αυξηθούν και οι θάνατοι

Ο ντε Μπλάζιο είπε ότι «για πρώτη φορά εδώ και μήνες» το ποσοστό των τεστ για τον νέο κορονοϊό που βγαίνουν θετικά ξεπέρασε το 3%, φτάνοντας στο 3,25%, επισημαίνοντας ότι η αύξηση αυτή παρατηρείται σε εννέα συγκεκριμένες συνοικίες.

«Προφανώς, όλοι ανησυχούν για αυτό. Είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα
Ο σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι έτοιμος να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Οργή Τραμπ στα social media
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει τους τόνους πριν τις εκλογές στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο υποψήφιο «κομμουνιστή» και προειδοποιώντας ότι θα κόψει τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη αν κερδίσει τη δημαρχία
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι