Κόσμος

Κορονοϊός: Τώρα… η Γουχάν βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από άλλες χώρες!

Μπορεί ο κορονοϊός μέχρι πριν λίγο καιρό να είχε προκαλέσει καχυποψία για όσους ταξιδιώτες έφταναν σε άλλες χώρες από την Κίνα, και ιδιαίτερα από την Γουχάν, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει έρθει… τούμπα!

Κι αυτό γιατί πλέον στην Γουχάν θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες όσοι έρχονται από άλλες χώρες, προκειμένου… να μην εισάγουν κρούσματα!

Πανομοιότυπο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Χονγκ Κονγκ, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ σήμερα.

Ίδια μέτρα και στην Ιαπωνία

Και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα ζητεί εφεξής όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην επικράτεια της από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Ιαπώνων, να τίθενται οικειοθελώς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μετά την άφιξή τους, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε θα επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς προερχόμενους από τις περιοχές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Ιρλανδίας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε το δίκτυο.

clic4more: Ακόμα 29 κρούσματα στην Τουρκία! Κλείνουν τα πάντα στη χώρα

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές που δεν κατονόμασε, το Asahi μετέδωσε ότι αναμένεται να ληφθεί επίσημα απόφαση επιβολής αυτών των μέτρων σε υπουργικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη. Δεν διευκρίνισε πότε θα τεθούν σε εφαρμογή.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ηθοποιός Shia LaBeouf μετά από συμπλοκή στη Νέα Ορλεάνη – Επιτέθηκε σε δύο άτομα μέσα σε μπαρ
Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για σωματική βία ενώ έχει ιστορικό αλκοολισμού και έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά και ενδοοικογενειακή βία στο παρελθόν
Ο Shia LaBeouf
Κίνδυνος να αφανιστεί η ανθρωπότητα αν δεν ελέγχονται τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, προειδοποιεί κορυφαίος ερευνητής
Ο Στιούαρτ Ράσελ κάλεσε τις κυβερνήσεις να δράσουν συλλογικά και να παρέμβουν στην «κούρσα εξοπλισμών» των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών
Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο Νέο Δελχί