Κόσμος

Κορονοϊός: Τους 19 έφτασαν οι νεκροί στο Ιράν

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τον κορονοϊό στο Ιράν με τα θύματα να έχουν φτάσει ήδη τα 19.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν “τον τρόμο” σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού την ώρα που η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την επιδημία εκτός Κίνας, με συνολικά 19 θύματα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 139.

“Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Αμερική (…) να προκαλέσει τον τρόμο (…) εξαιτίας του κορονοϊού”, δήλωσε ο Ροχανί μετά το πέρας υπουργικού συμβουλίου και μία ημέρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τεχεράνη “να πει την αλήθεια” για την επιδημία στη χώρα.

Εξάλλου ο Ροχανί πρόσθεσε ότι η επιδημία του covid-19 δεν θα πρέπει να μετατραπεί “σε εχθρικό όπλο” το οποίο θα εμποδίσει την επιχειρηματικότητα στο Ιράν.

“Ο κορονοϊός δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε όπλο των εχθρών μας για να σταματήσει η εργασία και η παραγωγή στη χώρα”, είπε.

Από την πλευρά του ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι μέχρι σήμερα 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 139.

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, ενώ καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα, δεκαπέντε από τα οποία στην πόλη Κομ, επίκεντρο της επιδημίας στο Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Times Magazine προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του 2