Κόσμος

Κορονοϊός – Βρετανία: Χωρίς εμβολιασμό οι ηλικίες 12-15 ετών θα νοσήσουν

Ανησυχητικά στοιχεία από τη Βρετανία με τον αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Ουίτι να δηλώνει πως αυτή τη στιγμή τα παιδιά καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης του κορονοϊού.

Παράλληλα προειδοποίησε πως χωρίς τον εμβολίασμό σχεδόν όλοι οι 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή από τη νόσο στη Βρετανία και τον υπόλοιποι κόσμο.

«Αναμφίβολα, καταγράφεται σημαντική μετάδοση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ηλικιακή ομάδα για την οποία μιλάμε είναι αυτή στην οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μετάδοσης, εξ όσων γνωρίζουμε», είπε ο Ουίτι ενώπιον βουλευτών, σε μια συνεδρίαση σχετικά την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Κρις Ουίτι επισήμανε πως η σύσταση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο όφελος που θα έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και το εν λόγω μέτρο δεν αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους ή προς όφελος των πιο ευάλωτων ενηλίκων.

Πρόσθεσε πως αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στα σχολεία, αυτή θα αντισταθμιστεί από την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα προκαλούταν εάν τα παιδιά προσβάλλονταν από την Covid-19.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που δεν έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή από την Covid θα προσβληθεί κάποια στιγμή», τόνισε.

«Δεν θα συμβεί απαραίτητα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα, διότι είναι απίστευτα μεταδοτική… Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν