Κόσμος

Κορονοϊός: Χωρίς περιοριστικά μέτρα η Αυστρία παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται στην Αυστρία όμως η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας δεν προχωρά στη λήψη μέτρων περιορισμού.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ προέβησαν το μεσημέρι μόνο σε συστάσεις προς τον πληθυσμό στην Αυστρία.

Στο πλαίσιο αυτό και “προκειμένου να περάσουν καλά το φθινόπωρο και ο χειμώνας και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από τη μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή σε εσωτερικούς χώρους”, οι επικεφαλής της κυβέρνησης έκαναν εκ νέου έκκληση για την τήρηση της ελάχιστης απόστασης και των γνωστών μέτρων υγιεινής, όπως επίσης και της προστασίας – ατομικής και των άλλων – με τη χρήση μάσκας, ζητώντας ταυτόχρονα περιορισμό των ιδιωτικών εκδηλώσεων σε 25 άτομα.

Όσον αφορά τις γιορτές ο καγκελάριος Κουρτς ελπίζει, όπως ανέφερε, στην κοινή λογική του πληθυσμού και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και οι γιορτές για τα Χριστούγεννα να πραγματοποιούνται μόνο με περιορισμένη συμμετοχή, ενώ ο αντικαγκελάριος Κόγκλερ επισήμανε πως η επιστροφή, από το φθινόπωρο, σε εσωτερικούς χώρους,”που δεν θα πρέπει να υπερθερμαίνονται”,φέρει μαζί της και τον ιό.

Στην Αυστρία το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 327 νέες μολύνσεις, που ανεβάζουν σε συνολικά σε 3.415 τα ενεργά κρούσματα, αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν 255 αναρρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Καμία απειλή για τις πτήσεις λέει η Γερμανία – «Όλο και πιο ευάλωτη η πολιτική αεροπορία», προειδοποιεί ειδικός
Η Γερμανία επιχειρεί να καθησυχάσει μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα διαχείρισης επιβατών, ωστόσο ουρές και καθυστερήσεις συνεχίζονται στο Βερολίνο
Ταξιδιώτες σε ουρά λόγω της κυβερνοεπίθεσης 2