Κόσμος

Κόσοβο: Οι βουλευτές ψήφισαν τη διάλυση του κοινοβουλίου

Οι βουλευτές του Κοσόβου ψήφισαν σήμερα τη διάλυση του κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι τον περασμένο μήνα.

Συνολικά 89 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του σώματος, που αριθμεί 120 έδρες. Οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε 45 ημέρες.

Ο Χαραντινάι παραιτήθηκε αφού κλήθηκε σε ανάκριση από τον εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου αναφορικά με τον ρόλο του στην εξέγερση του 1998-99 εναντίον των σερβικών δυνάμεων, όταν ήταν διοικητής ανταρτών του Στρατού για την Απελευθέρωση του Κοσόβου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη θεωρεί τον Χαραντινάι ύποπτο για εγκλήματα πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1