Κόσμος

Κόσοβο: Οι βουλευτές ψήφισαν τη διάλυση του κοινοβουλίου

Οι βουλευτές του Κοσόβου ψήφισαν σήμερα τη διάλυση του κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι τον περασμένο μήνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνολικά 89 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του σώματος, που αριθμεί 120 έδρες. Οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε 45 ημέρες.

Ο Χαραντινάι παραιτήθηκε αφού κλήθηκε σε ανάκριση από τον εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου αναφορικά με τον ρόλο του στην εξέγερση του 1998-99 εναντίον των σερβικών δυνάμεων, όταν ήταν διοικητής ανταρτών του Στρατού για την Απελευθέρωση του Κοσόβου. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη θεωρεί τον Χαραντινάι ύποπτο για εγκλήματα πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Στο Ιράν διαπραγματευτές του Κατάρ για τον τερματισμό του πολέμου – Καθ’ οδόν ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Τεχεράνη και Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμα εγκρίνει το «προσχέδιο» ειρηνευτικής συμφωνίας 9 σηείων που δημοσίευσε νωρίτερα το πρακτορείο Al-Arabiya
Ιρανικοί πύραυλοι
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά