Κόσμος

Κόσοβο: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χασίμ Θάτσι

Στο Κόσοβο παραιτήθηκε από το αξίωμα του Προέδρου της χώρας ο Χασίμ Θάτσι. Ο κ. Θάτσι υπέβαλε την παραίτησή του από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα για λόγους ευθιξίας.

Όπως έγινε γνωστό στο Κόσοβο ο Χασίμ Θάτσι παραιτήθηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για εγκλήματα πολέμου από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης. Ο Θάτσι ανακοίνωσε την παραίτησή του σε συνέντευξη Τύπου γνωστοποιώντας ότι το ειδικό δικαστήριο της Χάγης, που εκδικάζει εγκλήματα του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), ενέκρινε την εισήγηση του εισαγγελέα και του απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Νωρίτερα σήμερα (05.11.2020) το πρωί γνωστοποιήθηκε από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης και η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου της Βουλής του Κοσόβου και αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Καντρί Βεσέλι.

Ο Χασίμ Θάτσι και ο Καντρί Βεσέλι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και συγκεκριμένα για περισσότερες από 100 δολοφονίες μη Αλβανών που διαπράχθηκαν την περίοδο 1998 – ’99 από μονάδες του UCK των οποίων ήταν διοικητές.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
5
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5