Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κούβα: Εμβολιάζει παιδιά άνω των 2 ετών κατά του κορονοϊού

Κούβα: Εμβολιάζει παιδιά άνω των 2 ετών κατά του κορονοϊού

Η Κούβα γίνεται και επίσημα η πρώτη χώρα που εμβολιάζει κατά του κορονοϊού παιδιά δύο ετών και άνω. Συγκεκριμένα, η Κούβα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς μικρών παιδιών με τα κουβανέζικα εμβόλια Abdala και Soberana σε μια προσπάθεια να εμβολιάσει όλα τα παιδιά πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Την είδηση μετέδωσε το Times του Ισραήλ, που ανέφερε πως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε επίσημα χθες στην Κούβα, αλλά τα παιδιά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, παρέμειναν σπίτι παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα στην τηλεόραση. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα νοικοκυριά δεν διαθέτουν σύνδεση στο ίντερνετ για τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά μόνο εφόσον εμβολιαστούν όλα τα παιδιά. Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν τον εμβολιασμό παιδιών, ηλικίας 12 και άνω. 

Τη Δευτέρα ξεκίνησε ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας, 2 έως 11 ετών, στην κεντρική επαρχία Cienfuegos. 

Η πρώτη χώρα που εμβολιάζει δίχρονα

Αρκετές χώρες εμβολιάζουν παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βενεζουέλα έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε μικρότερα παιδιά, όμως η Κούβα είναι η πρώτη χώρα που εμβολίασε τόσο μικρά παιδιά.

Η Χιλή ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο Sinovac για παιδιά από έξι έως και 12 ετών. 

Τέλος, τα δύο κουβανέζικα εμβόλια, που δεν έχουν υποβληθεί σε διεθνή, επιστημονική αξιολόγηση, βασίζονται σε τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης. Πρόκειται για την ίδια την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια «Novavax» και «Sanofi» που αναμένουν την έγκριση του διεθνούς οργανισμού (ΠΟΥ). Τα εμβόλια με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν χρειάζονται βαθιά κατάψυξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις