Κόσμος

“Κρατάει” η Χίλαρι έναντι του Τραμπ! Τι λέει νέα δημοσκόπηση

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 6 εκατοστιαίων μονάδων επί του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερς και δημοσιεύθηκε χθες, μία ημέρα αφότου η πρώην αμερικανίδα ΥΠΕΞ αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα του κόμματός της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν το 41% του δείγματος τάχθηκε υπέρ της Κλίντον, το 35% υπέρ του Τραμπ, ενώ το 25% απάντησε «άλλος/άλλη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 1.043 προσώπων που είπαν πως είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν το διάστημα από την 25η ως την 29η Ιουλίου.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής είναι ±4%

Η Κλίντον έγινε την Πέμπτη η πρώτη γυναίκα υποψήφια ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα για την προεδρία των ΗΠΑ στην αμερικανική ιστορία.

Στην σημαντικότερη ομιλία της τα 25 χρόνια που βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, η 68χρονη Κλίντον προσπάθησε να προβάλει τον εαυτό της σαν μια σταθερή και ισχυρή ηγέτιδα, αντιπαραβάλλοντας αυτή την εικόνα της με το θυελλώδες και επικίνδυνο ταμπεραμέντο του Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο 70χρονος μεγιστάνας των ακινήτων που δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε οποιοδήποτε αξίωμα, ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην οποία υποστήριξε πως η Κλίντον «οραματίζεται ένα κόσμο χωρίς σύνορα, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ισχύ, δεν βρίσκουν δουλειά, δεν έχουν ασφάλεια».

Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονταν καθ’ οδόν χθες στο πλαίσιο των προεκλογικών τους εκστρατειών, καθώς η μάχη αναμένεται εξαιρετικά σκληρή ως τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποζημίωση 900 ευρώ σε Γερμανό τουρίστα επειδή δεν μπορούσε να βρει ξαπλώστρα σε ξενοδοχείο στην Κω – Ήταν «πιασμένες» με πετσέτες
Ο άνδρας έκανε διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά του το 2024 και δήλωσε ότι περνούσε 20 λεπτά καθημερινά προσπαθώντας να βρει ξαπλώστρα
Ξαπλώστρα, ξαπλώστρες
Θρίλερ με τους 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, που αποβιβάστηκαν πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα χανταϊού
Έγινε γνωστό ότι ένας από αυτούς νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της Ζυρίχης με συμπτώματα χανταϊού, αποτελώντας το όγδοο ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα που συνδέεται με το πλοίο
To κρουαζιερόπλοιο
Το «όχι» του Ριάντ στον Τραμπ για το Ορμούζ: Το παρασκήνιο μιας παρέμβασης που άλλαξε τα σχέδια στον Περσικό Κόλπο
Πώς η Σαουδική Αραβία φέρεται να φρέναρε την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ και τι σημαίνει αυτό για τη νέα ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
Η στιγμή που ο καπετάνιος του MV Hondius που χτυπήθηκε από χανταϊό ανακοινώνει ότι ένας επιβάτης πέθανε - «Είμαστε ασφαλείς»
«Όσο τραγικό κι αν είναι, οφείλεται σε φυσικά αίτια πιστεύουμε και ό,τι προβλήματα κι αν είχε, ο γιατρός με ενημέρωσε ότι δεν ήταν μολυσματικά», ακούγεται να λέει για τον θάνατο επιβάτη
Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου
Στη δημοσιότητα σημείωμα αυτοκτονίας του Έπσταϊν πριν από τον θάνατό του: «Με ερευνούσαν για μήνες, δεν βρήκαν τίποτα»
Αν και η αυθεντικότητα του σημειώματος δεν έχει επιβεβαιωθεί, η δημοσιοποίησή του έρχεται τη στιγμή που συνεχίζονται τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του χρηματιστή
O Τζέφρι Επστάιν