Κόσμος

Κρεμλίνο: «Κάποιος πρέπει να κάνει τον Ζελένσκι να θέλει την ειρήνη»

«Η συλλογικότητα της δύσης έχει σταματήσει μερικώς να ισχύει και η διάσπασή της έχει ξεκινήσει», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

«Να τον πιέσει κάποιος να κάνει ανακωχή» δήλωσε για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην έντονη αντιπαράθεσή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι αναγκαίο κάποιος να πιέσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει ανακωχή μετά από τη σύγκρουσή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έδειξε το πόσο δύσκολο θα είναι να βρεθεί ένας τρόπος τερματισμού του πολέμου», είπε μεταξύ άλλων ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτό που συνέβη στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, έδειξε φυσικά, το πόσο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί μία τροχιά διευθέτησης του ζητήματος γύρω από την Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου και ο Ζελένσκι δεν επιθυμούν την ειρήνη. Επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου» σημείωσε ο Πεσκόφ.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να πιέσει τον ίδιο τον Ζελένσκι για να αλλάξει τη θέση του. Κάποιος πρέπει να κάνει τον Ζελένσκι να θέλει την ειρήνη».

«Η συλλογικότητα της δύσης έχει σταματήσει μερικώς να ισχύει και η διάσπασή της έχει ξεκινήσει», επεσήμανε ακόμη ο Πεσκόφ, ενώ σχολίασε για τη στάση του Ζελένσκι ότι «κατ’ ελάχιστον έδειξε έλλειψη των διπλωματικών ικανοτήτων του».

«Επομένως, σε αυτή την περίπτωση μόνο οι προσπάθειες της Ουάσιγνκτον και η ετοιμότητα της Μόσχας δεν είναι αρκετές. Λείπει ένα βασικό στοιχείο: το καθεστώς του Κιέβου αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης, η οποία έχει αλλάξει από το 2022, όταν είχε σχεδόν επιτευχθεί μία συμφωνία ειρήνης».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ζελένσκι ότι δεν θα παραδώσει οποιαδήποτε ουκρανική περιοχή στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η κατάσταση στο έδαφος έχει αλλάξει από την περίοδο των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης που απέτυχαν: «Μόνο ένας τυφλός μπορεί να μην το βλέπει αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Εξώφυλλο του περιοδικού Time
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 10