Κόσμος

Κρουαζιερόπλοιο του τρόμου στον Βισκαϊκό κόλπο – «Πολιορκία» από κύματα 16 μέτρων και 100 τραυματίες

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου το οποίο περνούσε από τον Βισκαϊκό κόλπο (βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό).

Το κρουαζιερόπλοιο Saga Spirit of Discovery έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα στον Βισκαϊκό κόλπο, και τα όσα ακολούθησαν και βίωσαν οι επιβάτες, είναι βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Κύματα ύψους 16 μέτρων χτυπούσαν με μανία το πλοίο, το οποίο μάλιστα ακινητοποιήθηκε. Αυτό σημαίνει πως έμεινε στάσιμο να δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα των αδυσώπητων κυμάτων.

Τζάμια άρχισαν να σπάνε, πράγματα να διαλύονται, το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και επιβάτες να γίνονται «μπαλάκια» και να χτυπούν σε σημεία του πλοίου. Υπολογίζεται πως περίπου 100 από αυτούς τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός επιβάτη ο οποίος ανέφερε πως τα τραπέζια «πετούσαν» και οι άνθρωποι πήγαιναν πάνω κάτω από τις αναταράξεις.

«Ακούγαμε τα πάντα να σπάνε και στη συνέχεια ο καπετάνιος ουρλιάζοντας ανακοίνωσε πως το πλοίο έπαιρνε κλίση. Ο πανικός που είχε στη φωνή του μας έκανε να τρομοκρατηθούμε» είπε μια γυναίκα που ήταν πάνω στο πλοίο.

«Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με σωσίβια και έγραφαν μηνύματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα σε περίπτωση που δεν επιστρέφαμε. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε ζωντανοί» τόνισε.

Άλλος επιβάτης δήλωσε πως ο καπετάνιος ακουγόταν φοβισμένος στις ανακοινώσεις του, και πως μέλη του πληρώματος είχαν βάλει τα κλάματα. 

Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς χαρακτηρίστηκαν μικροτραυματισμοί και 5 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όταν το πλοίο έδεσε στο Πόρτσμουθ.

Ο Βισκαϊκός κόλπος θεωρείται δύσκολο πέρασμα για τα πλοία, και το κρουαζιερόπλοιο είχε πάρει εντολή να επιστρέψει στην Βρετανία λόγω κακοκαιρίας. Τότε έπεσε στην κακοκαιρία και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας του πλοίου. Μετά από λίγο έστριψε αριστερά και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε. Τότε – όπως αναφέρεται – υπήρξε το μεγαλύτερο χάος.

Η εταιρεία από τη μεριά της ανέφερε πως δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές στο πλοίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
33χρονος στην Πενσιλβάνια αποκεφάλισε τον πατέρα του και ανέβασε βίντεο με το κομμένο κεφάλι στο ίντερντετ
Σύμφωνα τους εισαγγελείς ο Τζάστιν Μον πυροβόλησε τον πατέρα του με ένα πιστόλι που μόλις είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας και ματσέτα
O Τζάστιν Ντ. Μον
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3