Κόσμος

Ξανασμίγουν Τραμπ και Μασκ: «Πάντα μου άρεσε ο Έλον» – Τι κρύβεται πίσω από την αναθέρμανση της φιλίας τους

«Πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Είχε μια κακή στιγμή αλλά μου αρέσει ο Έλον, πάντα θα μου αρέσει» είπε ο αμερικανός πρόεδρος

Δημόσιες αντιπαραθέσεις τέλος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλον Μασκ. Μετά από ένα καλοκαίρι έντονων λεκτικών συγκρούσεων, φαίνεται πως οι σχέσεις τους αναθερμάνθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (27.10.2025) στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Μασκ, λέγοντας ότι οι δύο έχουν μιλήσει «περιστασιακά» από τότε που κάθισαν μαζί στην κηδεία του συντηρητικού Τσάρλι Κερκ τον περασμένο μήνα στην Αριζόνα και ότι η σχέση τους είναι «καλή».

«Πάντα μου άρεσε ο Έλον», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση του Politico εν πτήσει με το Air Force One για την Ιαπωνία. «Πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Είχε μια κακή στιγμή. Αλλά μου αρέσει ο Έλον και υποψιάζομαι ότι θα μου αρέσει πάντα».

Ο Τραμπ και ο Μασκ συγκρούστηκαν επανειλημμένα το προηγούμενο διάστημα, ανταλλάσσοντας προσωπικές προσβολές και πολιτικές απειλές, καθώς ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας και ιδιοκτήτης του X δήλωσε ότι ενδέχεται να υποστηρίξει υποψηφίους που θα αντιταχθούν στους Ρεπουμπλικάνους και ακόμη και να σχηματίσει ένα πολιτικό κόμμα με το όνομα «America Party».

Ο Τραμπ προειδοποίησε τότε ότι ο Μασκ θα αντιμετώπιζε «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν προχωρούσε σε αυτό.

Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης του Τραμπ, είναι ότι το καλοκαίρι, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος ο αμερικανός πρόεδρος είχε πει ότι «δεν σκέφτεται» τον Έλον Μασκ ενώ μία δημοσιογράφος του CNN που συνομίλησε με τον Τραμπ επεσήμανε ότι της εκμυστηρεύθηκε πως «αυτός ο καημένος άνθρωπος έχει πρόβλημα», αναφερόμενος στον Μασκ.

Όλα αυτά  φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν…

Η αναθέρμανση της φιλίας τους θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις ενόψει των εκλογών του 2026 και του 2028, καταλήγει το Politico.

Ως ιδιοκτήτης της X, ο Μασκ παραμένει μία από τις επιδραστικές φωνές στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, με τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εκλογικές αναμετρήσεις με τις γενναιόδωρες δωρεές του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε επιφυλακή ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις: Σκανάρουν τα συστήματά τους για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις λόγω του πολέμου στο Ιράν
Η προειδοποίηση, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters, απευθυνόταν στους υπεύθυνους ασφάλειας εταιρειών σε ναυτιλία, τράπεζες, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, υγεία και ενέργεια
Κυβερνοεπιθέσεις
Kωδική ονομασία «Πετράδι του Στέμματος»:Τα σενάρια για την κατάληψη του νησιού Χαργκ του Ιράν από τους Αμερικανούς πεζοναύτες
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι το USS Tripoli να μείνει εκτός Περσικού Κόλπου και με τη χρήση την 12 αεροσκαφών Bell Boeing V-22 Osprey να μεταφερθούν κατά κύματα στο νησί οι πεζοναύτες
Η νήσος Χαργκ
Κατζ: Σκοτώσαμε τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν, Ισμαΐλ Χατίμπ – Σήμερα αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις
Ο Κατζ και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχουν «εξουσιοδοτήσει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να εξουδετερώνουν οποιοδήποτε ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο»
Ισραέλ Κατζ