Κόσμος

Ξερίζωσαν φυτά κάνναβης από τον περίβολο κτιρίου γερουσιαστών στο Τόκιο

Τέσσερα φυτά κάνναβης βρέθηκαν στον περίβολο ενός κτιρίου που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί στο Τόκιο, δήλωσε στο AFP υπεύθυνος των εγκαταστάσεων αυτών.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους κατοίκους της Ιαπωνίας, μιας χώρας στην οποία η νομοθεσία για τα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηρή.

Τα φυτά παρατήρησε την Πέμπτη ένας επισκέπτης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο υπεύθυνος συντήρησης του κτιρίου στο οποίο εργάζονται Ιάπωνες γερουσιαστές.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας και δύο υπάλληλοι έσπευσαν στην περιοχή για να εξακριβώσουν ότι επρόκειτο για φυτά κάνναβης και να τα ξεριζώσουν.

Ξεριζώθηκαν τα φυτά δύο μηνών

Η προέλευση των τεσσάρων αυτών φυτών δεν είναι γνωστή, αλλά “μας εξήγησαν ότι οι σπόροι μαριχουάνας μπορούν να μεταφερθούν με τον άνεμο, ή να υπάρχουν στα περιττώματα πουλιών”, διευκρίνισε ο υπεύθυνος.

Τα φυτά που ξεριζώθηκαν ήταν ηλικίας περίπου δύο μηνών, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην Ιαπωνία απαγορεύονται όλα τα ναρκωτικά και στα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν πολύ μεγάλες διαστάσεις για αποτρεπτικούς λόγους οι ειδήσεις για τη σύλληψη προσωπικοτήτων που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ή να κάνουν χρήση μαριχουάνας ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.