Κόσμος

Ξέσπασε η Χίλαρι Κλίντον: Ο Ασάντ πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε

Στη σύλληψη του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ αναφέρθηκε η Χίλαρι Κλίντιν λέγοντας ότι πρέπει «πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε».

Η Χίλαρι Κλίντον μετά την σύλληψη του Ασάνζ στο Λονδίνο ξέσπασε απαιτώντας ουσιαστικά την τιμωρία του.

Ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Ασάνζ είχε αποκαλύψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος που σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν ρώσοι χάκερ και είχαν πλήξει την Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο 47χρονος Αυστραλός που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, συνελήφθη αφού το Κίτο ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί.

Η αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν άμεση ζητώντας την έκδοση του Ασάνζ προκειμένου να τον εναγάγει σε δίκη για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

«Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι [η σύλληψη] σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστεί για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.

«Θα περιμένω να δω τι θα γίνει με τις κατηγορίες και πώς [η υπόθεση] θα προχωρήσει», πρόσθεσε η Κλίντον σε εκδήλωση στο Beacon Theater στην οποία ήταν παρών και ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

«Η ουσία είναι πως πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε, τουλάχιστον για όσα του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας