Κόσμος

Κυκλοφορούν ξανά τα άλμπουμ του Prince! Συμφωνία της Sony με τα αδέρφια του

Σε συμφωνία με τα αδέρφια του Prince κατέληξε η Sony Music, προκειμένου να διαθέσει εκ νέου στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του ρεπερτορίου, σε μια προσπάθεια να επανακυκλοφορήσει η κληρονομιά του θρύλου της αμερικανικής ποπ.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2016, οι κληρονόμοι του –τα αδέλφια του– συμφώνησαν με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, Sony, Universal και Warner, για την οποία ο Prince ο δεν έκρυβε την επικριτική του θέση απέναντι της.

“Αυτό το συμβόλαιο διανομής” αφορά “35 άλμπουμ του Πρινς που είχαν ήδη κυκλοφορήσει”, αναφέρει η Sony στην ιστοσελίδα της. “Το συμβόλαιο ισχύει από σήμερα για 19 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1995 και 2010”, προσθέτει η δισκογραφική εταιρία. Τη χρονική αυτή περίοδο ο Πρινς διαχωρίστηκε από την εταιρία του, τη Warner, και διάθετε στην αγορά τη μουσική του με ανεξάρτητο τρόπο.

Από το 2021, η Sony θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα στις ΗΠΑ άλλων 12 άλμπουμ, όπως το “Controversy”, το “1999”, το “Around the World in a Day”. Αλλά το “Purple Rain”, το διασημότερο του σταρ από τη Μινεάπολη, δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο αυτό.

“Η Sony Music αισθάνεται τιμή που παίζει ρόλο για να διατηρήσει ζωντανή τη μουσική του Πρινς και να την κάνει προσβάσιμη στις γενιές των ακροατών και των μελλοντικών θαυμαστών. Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης και οραματιστής, ο Πρινς άλλαξε τον κόσμο με τη μουσική του δίνοντας αγάπη, χαρά και έμπνευση σε εκατομμύρια θαυμαστές του”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Ρίτσαρντ Σόνι.

“Ορκισμένος” εχθρός της μουσικής βιομηχανίας

Ο Πρινς ήταν ωστόσο ορκισμένος εχθρός της μουσικής βιομηχανίας και των συμβολαίων που αυτή σύναπτε. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα στη Warner πριν εμφανιστεί με τη λέξη “σκλάβος” γραμμένη στο μάγουλό του.

Άλλαξε επίσης το όνομά του υιοθετώντας ένα δυσπρόφερτο σύμβολο για να αποφύγει η Warner να ελέγχει την εκπληκτική παραγωγή του.

Στο τέλος της ζωή του, ο Πρινς συμφιλιώθηκε με την εταιρία.

Τον Φεβρουάριο του 2017, η Universal ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα επί των έργων που δεν θέσει σε κυκλοφορία ο Πρινς μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, συμβόλαιο που κηρύχθηκε άκυρο από την αμερικανική δικαιοσύνη λίγους μήνες αργότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Τραμπ μου ζήτησε να πείσουμε τη Χαμάς για την ειρήνη στη Γάζα
«Η Χαμάς απάντησε λέγοντάς μας ότι είναι έτοιμη για ειρήνη και διαπραγματεύσεις. Με άλλα λόγια, δεν έλαβε αντίθετη στάση. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πολύτιμο βήμα. Η Χαμάς είναι μπροστά από το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φον ντερ Λάιεν: Κάτι νέο και επικίνδυνο συμβαίνει στους ουρανούς της Ευρώπης – Τείχος κατά των drones θα μας προστατεύσει
«Δεν πρόκειται για τυχαία παρενόχληση», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσιάζοντας το σχέδιο της Επιτροπής για την ασφάλεια της Ευρώπης απέναντι σε αυτό που χαρακτήρισε ως υβριδικό πόλεμο εν εξελίξει
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
14