Κόσμος

Κυκλώνας “τέρας” καταφτάνει σε Ινδία – Μπανγκλαντές

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από τις εστίες τους στην Ινδία και το Μπανγκλαντές για την έλευση σούπερ κυκλώνα.

Οι αρχές στην ανατολική Ινδία και το Μπανγκλαντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απομακρύνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες μακριά από τις ακτές, που αναμένεται να πληγούν από έναν σούπερ κυκλώνα, μια επιχείρηση που περιπλέκεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις σφοδρότερες καταιγίδες εδώ και μία δεκαετία, καθώς ο σούπερ κυκλώνας Αμφάν, ισχύος της κατηγορίας 5, αναμένεται να πλήξει τις ακτές αργά την Τετάρτη (20.05.2020). «Έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 6 ώρες για να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και επιπλέον πρέπει να τηρούμε και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης» είπε στο Reuters, ο αξιωματούχος της αρχής διαχείρισης κρίσεων Σ.Τζ.Ράι.

Οι αρχές στις ινδικές Πολιτείες Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη απομακρύνουν τις οικογένειες σε περισσότερα από 1.000 καταφύγια και άρον άρον αναπροσαρμόζουν τις εγκαταστάσεις που είχαν στηθεί στο πλαίσιο της καραντίνας, λίγο μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εναντίον του ιού, που μόλυνε πάνω από 10.000 ανθρώπους και σκότωσε 3.163.

Ο κυκλώνας της 20ετίας

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 15 ετών, οι αρχές μεταφέρουν τους πολίτες σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προτρέποντάς τους πάντα για τη χρήση μάσκας ενάντια στη νόσο Covid – 19, που έχει προκαλέσει 20.995 κρούσματα και 314 θανάτους.

«Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φοράνε μάσκες» είπε ο Εμανούρ Ράχμαν, υφυπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, προσθέτοντας ότι 12.000 καταφύγια έχουν στηθεί για τη φιλοξενία 5 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο κυκλώνας, που συνοδεύεται από ανέμους έως 160 χλμ/ώρα, αναμένεται να προκαλέσει θαλασσοταραχή, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 6
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη