Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυπριακό: Αποφάσεις στον ΟΗΕ υπό το πρίσμα ραγδαίων εξελίξεων στο ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας – video

Κυπριακό: Αποφάσεις στον ΟΗΕ υπό το πρίσμα ραγδαίων εξελίξεων στο ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας – video

Στο πλαίσιο των συνεχών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που άπτονται του Κυπριακού, αλλά και του ενεργειακού προγράμματος της Λευκωσίας εντάσσεται η συνάντηση των Υπ. Ενέργειας και Εξωτερικών της Κύπρου, στην Νέα Υόρκη με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Exxon Mobil, ενώ στις 16:30 ώρα Ελλάδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσφωνεί την Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, με αναφορές όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά και στο νέο βαρυσήμαντο γεωπολιτικό ρόλο της Λευκωσίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τον Νοέμβριο “κλείδωσε” η κρίσιμη για τη διμερή συνεργασία συνάντηση του ΥΠΕΞ, Ν. Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο του ΥΠΕΜΠ, Γ. Λακκοτρύπη με υψηλόβαθμα στελέχη της Exxon Mobil, η οποία ξεκινά γεώτρηση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος στο τεμάχιο “10” παρακάθισε και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτηριστικό της παράλληλης διαπλοκής των ενεργειακών εξελίξεων με αυτές στο Κυπριακό, καθώς πλέον διανύουμε το πιο κρίσιμο 24ωρο, αφού αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, για το αν είναι εφικτή η συνέχιση των συνομιλιών υπό το παρόν καθεστώς και συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.co.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις