Κόσμος

Κυριακίδου: Πάνω από το 42% των Ευρωπαίων πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο

Πάνω από το 42% των Ευρωπαίων έχει λάβει δεύτερη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των αρμόδιων Υπουργών, στο Λουξεμβούργο.

«25.000.000 εμβολιασμοί λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και περιμένουμε να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός» σημείωσε η κ. Κυριακίδου και επισήμανε ότι «βλέπουμε τα αποτελέσματα των εκστρατειών των μαζικών εμβολιασμών».

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «τα εμβόλια λειτουργούν, τα εμβόλια προστατεύουν και τα εμβόλια ρίχνουν τον αριθμό των μολύνσεων ακόμη και με την παρουσία νέων παραλλαγών» υπογραμμίζοντας ότι «είναι το πιο σημαντικό μας όπλο κατά του κορονοϊού».

«Πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις εξαπλώνονται κι αυτή είναι μία απειλή που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη» προσέθεσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Συμπλήρωσε ότι «είναι κρίσιμο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμβολιαστούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν».

«Αυτή η κρίση είναι μία ευκαιρία να χτίσουμε μια ισχυρότερη ΕΕ, μία ΕΕ για την υγεία» κατέληξε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3