Κόσμος

Λέκκας για σεισμό στο Νεπάλ: Ήταν σα να είχαμε 800 εκρήξεις στη Χιροσίμα

Στις πληγείσες περιοχές του Νεπάλ από το καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ βρίσκονται ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας μαζί με τον καθηγητή Δημήτρη Καρύδη.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Λέκκας είπε ότι μέσα στο Κατμαντού η κατάσταση διαφέρει πολύ από γειτονιά σε γειτονιά, καθώς άλλες είναι ισοπεδωμένες και άλλες δεν έχουν υποστεί καθόλου ζημιές. Αυτό που τον φοβίζει όπως είπε είναι όσα υπάρχουν σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα κανείς. Εκεί υπάρχει φόβος για ισοπέδωση και πολλά θύματα.

Περιγράφοντας την σφοδρότητα του σεισμού ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι το σεισμικό γεγονός ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλονιά και συμφώνησε ακόμη με τις εκτιμήσεις που λένε ότι ήταν σαν να είχαμε 800 εκρήξεις στη Χιροσίμα, τονίζοντας ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν τεράστια.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας υπολογίζεται ότι τα Ιμαλάια «θα σηκωθούν τουλάχιστον ένα μέτρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των προσόψεων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι
Ουκρανία: Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με την ελπίδα να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή και από τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ