Κόσμος

Λευκορωσία: Απεργία διαρκείας στα ορυχεία κόντρα στον Λουκασένκο

Οι εργαζόμενοι μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Λευκορωσίας, της Belaruskalya, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανεθνική απεργία διακόπτοντας την εξόρυξη σε όλα τα ορυχεία της χώρας.

Την δήλωση αυτή έκανε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδικάτου της Λευκορωσίας Μαξίμ Ποζνιακόφ.

«Απεργιακές επιτροπές έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις διευθύνσεις των ορυχείων, τα ορυχεία έχουν σταματήσει την λειτουργία τους», δήλωσε ο ο Ποζνιακόφ.

click4more: Λουκασένκο: Δεν είμαι άγιος… – Δηλώνει έτοιμος να αφήσει την εξουσία μετά από δημοψήφισμα

Την περασμένη εβδομάδα ο νυν πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, αναφερόμενος στην εν λόγω επιχείρηση και προσπαθώντας να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, είχε πει ότι «στην περίπτωση που η Belaruskalya, μια επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά, σταματήσει την λειτουργία της για μερικές μέρες, αυτό θα είναι προς όφελος των βασικών ανταγωνιστών της στην Ρωσία και τον Καναδά»

Χθες οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο ορυκτών λιπασμάτων, κήρυξαν επ’ αόριστον απεργία.

Αντίθετα απ’ όλες τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, η Belaruskalya είναι μια κερδοφόρα εταιρεία, η οποία πέρυσι σημείωσε αύξηση των κερδών της κατά 14%.

Πηγές: TASS, DW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 3
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18