Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Λευκορωσία: Δημοσίευσε τη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες – Και η Ελλάδα μέσα σε αυτές

Λευκορωσία: Δημοσίευσε τη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες – Και η Ελλάδα μέσα σε αυτές
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στη «μαύρη λίστα» της Λευκορωσίας μπαίνει μια σειρά από χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη σημερινή (Παρασκευή, 8.4.2022) ανάρτηση της κυβέρνησης της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα της. 

Η λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες της Λευκορωσίας περιλαμβάνει όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αλβανία, την Ισλανδία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και την Ελβετία.

Η συγκεκριμένη λίστα συντάχθηκε ύστερα από το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, τον περασμένο Μάρτιο. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας σε διάσκεψη με θέμα την ασφάλεια, χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι η Δύση έχει ξεκινήσει έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας του.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρεσβευτή του Πακιστάν στο Μινσκ, ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι η Λευκορωσία υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι η χώρα του δεν είναι υπέρ οποιουδήποτε πολέμου, σύγκρουσης ή αντιπαράθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις