Κόσμος

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Έλληνας που «κατέβηκε» στο Μινσκ

Ιάσων Ζήσης ονομάζεται, σύμφωνα με το κανάλι Belarus 1, της Λευκορωσίας, ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από την πτήση της Ryanair στο Μινσκ, μαζί με τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς κι άλλα τρία άτομα, το ένα εκ των οποίον η σύντροφος του 26χρονου blogger. 

Ο Ιάσων Ζήσης είναι επισκέπτης ερευνητής στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας σύμφωνα με το Belarus 1 της Λευκορωσίας όπου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ είπε ότι είχε τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ που έκανε το κανάλι της Λευκορωσίας για τους τρεις επιβάτες της πτήσης… θρίλερ της Ryanair, ο Έλληνας ερευνητής είχε φύγει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, απ’ όπου θα ταξίδευε για το Μινκσ, προκειμένου να συναντήσει τη σύζυγό του (σ.σ. η οποία εκτελούσε χρέη μεταφράστριας στη συνέντευξη).

Υπήρξαν υπόνοιες και… δηλώσεις (σ.σ. από τον επικεφαλής της Ryanair) ότι οι τρεις άνθρωποι που κατέβηκαν από το αεροπλάνο όταν αυτό (μετά την εντολή του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξαντρ Λουκασένκο) έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ ήταν πράκτορες της KGB, όπως εξακολουθούν να ονομάζονται οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας. 

Σύμφωνα με το Belarus 1, οι άλλοι δυο επιβάτες που αποβιβαστήκαν είναι μια γυναίκα που ονομάζεται Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και ένας πιλότος ονόματι Σεργκέι Κουλακόφ, που επίσης ζήτησε να μείνει στο Μινσκ αφού, κατά πληροφορίες του καναλιού, ο τελικός του προορισμός του ήταν η πόλη Βιτέμπσκ στη Λευκορωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3