Κόσμος

Λίο Βαράντκαρ: Δεν θα ανοίξει εκ νέου η συμφωνία για το Brexit

Για άλλη μια φορά ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξε με την Βρετανία, ούτε επίσης θα αφαιρέσει τη ρήτρα του "backstop" για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Λίο Βαράντκαρ σε συνεδρίαση του Βρετανοϊρλανδικού Συμβουλίου στο Μάντσεστερ ανέφερε πως «Ό,τι έχει να πει ένας (νέος) Βρετανός πρωθυπουργός σε σχέση με την επίλυση του αδιεξόδου του Brexit θα το ακούσουμε με δίκαιο τρόπο και εγώ και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Παράλληλα, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εννοούμε αυτό που λέμε, και αυτό είναι ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν θα ανοίξει εκ νέου, χωρίς ένα ”backstop” δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε την κοινή πολιτική διακήρυξη και να κάνουμε τροποποιήσεις σε αυτή που να μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε ένα συντεταγμένο Brexit με την εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει σκληρό σύνορο», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 2
Βίντεο με Ισραηλινούς πιλότους που επιχειρούν πάνω το Ιράν – Ο στόχος τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion»
Οι Ισραηλινοί πιλότοι, τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion» ο στόχος ήταν ένας: Η αεροπορική υπεροχή πάνω από το Ιράν, εξουδετερώνοντας τα ιρανικά συστήματα αεράμυνας
Καπνός υψώνεται από φωτιά, καθώς συνεχίζεται ο αεροπορικός πόλεμος Ισραήλ-Ιράν, στην Τεχεράνη