Κόσμος

Λίβανος: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα σε στόχους της Χεζμπολάχ

Νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο εξαπέλυσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23.9.24).

Οι IDF δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα νέα πλήγματα, που καταγράφονται με φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυο πλευρές, μετά και την ανατίναξη βομβητών, walkie talkie και κινητών τηλεφώνων μελών της Χεζμπολάχ, για την οποία, σύμφωνα με την ισλαμική οργάνωση, ευθύνεται το Ισραήλ.

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πραγματοποιήθηκαν σφοδροί ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο αλλά και βαθιά στη χώρα, στην κοιλάδα Μπεκάα.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα του Σαββάτου οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, με την σιιτική οργάνωση να απαντά με μπαράζ ρουκετών κατά του βόρειου Ισραήλ. Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να δηλώνει την Κυριακή πως «χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»

Η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», η ιρακινή φιλοϊρανική ένοπλη οργάνωση, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε drone εναντίον της ισραηλινής στρατιωτικής βάσης Γκολάνι.

Χθες, η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής θέσης στην Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως και άλλες παρατάξεις που πρόσκεινται στην Τεχεράνη, έχουν υποσχεθεί πως θα αναλάβουν δράση σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, την ονομασία αυτή χρησιμοποιούν διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις, πλέον επισήμως ενταγμένες στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, ανήγγειλε τις τελευταίες ημέρες πως η δράση της εναντίον του Ισραήλ θα ενταθεί, εν μέσω θεαματικής κλιμάκωσης των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολά του Λιβάνου.

Χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκε drone που εξαπολύθηκε από το Ιράκ κι εντοπίστηκε να εισέρχεται στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες