Κόσμος

Λονδίνο: Ακαριαίος ο θάνατος του 13χρονου, ο δράστης το μαχαίρωσε με το σπαθί στο κεφάλι

Ένα αγόρι μόλις 13 ετών έπεσε νεκρό από τη δολοφονική μανία του 36χρονου που το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30.4.2024) εξαπέλυσε επίθεση σε γειτονιά του ανατολικού Λονδίνου με ένα σπαθί περίπου 60 εκατοστών. Οι λεπτομέρειες της δολοφονικής μανίας του δράστη σοκάρουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο άνδρας σκότωσε το 13χρονο παιδί και τραυμάτισε ακόμα τέσσερις, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικούς. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Daily Mail το χέρι του ενός αστυνομικού σχεδόν αποκολλήθηκε από το σπαθί με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να το σώσουν.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 7 το πρωί όταν ο 36χρονος που οδηγούσε βαν έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στη μέση του δρόμου.

Ξαφνικά εντόπισε έναν πεζό και έπεσε πάνω του τραυματίζοντάς τον. 

 

Στη συνέχεια ο 36χρονος κατέβηκε από το βαν και άρχισε να κυνηγά ανυποψίαστους περαστικούς με ένα σπαθί μήκους 60 εκατοστών.

Βίντεο, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τον 36χρονο να επιτίθεται στον μικρό μαθητή και στη συνέχεια να σέρνει το άψυχο σώμα του στην άκρη του δρόμου.

Ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος, καθώς δέχτηκε ένα σφοδρό χτύπημα με το σπαθί στο κεφάλι. 

Το παιδί έφευγε από το σπίτι του στη γειτονιά Hainault για να πάει στο σχολείο. 

 

Μέσα σε 22 λεπτά κατάφερε να επιτεθεί σε τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και σε δύο αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Εν τέλει αστυνομικοί χρησιμοποιώντας taser τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

 

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζέιμς Φερνάντο, δήλωσε μιλώντας στη Daily Mail, ότι μέσα σε δευτερόλεπτα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Άρχισα να τρέχω και εκείνος τράβηξε ένα σπαθί σαμουράι από το πίσω μέρος του παντελονιού του».

Ο δράστης στη συνέχεια «Φώναξε στον άλλο γείτονα, ένα αγόρι από τη Νιγηρία που πήγαινε στο σχολείο. Καθώς γύρισε τον χτύπησε στο πρόσωπο. Πέθανε επί τόπου». 

«Ήταν σοκαριστικό. Δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω το πρόσωπο του παιδιού» κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας