Κόσμος

Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο – Απομακρύνθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι

Το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το πάρτι των βραβείων BAFTA του Netflix την Κυριακή

Φωτιά ξέσπασε σε ένα γνωστό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο κεντρικό Λονδίνο, γνωστό και ως hotspot για διάσημους καλλιτέχνες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου είπε ότι 20 πυροσβεστικά οχήματα που μετέφεραν περίπου 125 πυροσβέστες έσπευσαν στην φωτιά στο ξενοδοχείο Chiltern Firehouse κοντά στο στην Baker Street λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (15.02.2025).

Περίπου 100 άνθρωποι εκκένωσαν το κτίριο πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία είπε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά. Μάλιστα, το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το πάρτι των βραβείων BAFTA του Netflix την Κυριακή.

Ο χώρος που διαθέτει ένα βραβευμένο εστιατόριο, φέρεται να ήταν γεμάτος πελάτες όταν εντοπίστηκε καπνός.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε: «Υπάρχει φωτιά σε αγωγούς που οδηγεί από το ισόγειο στην ταράτσα του τετραώροφου ξενοδοχείου με ένα εστιατόριο στο ισόγειο. Ένα εργοστάσιο στο επίπεδο της οροφής έχει επίσης εστία φωτιάς».

Πλάνα στα social media έδειξαν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν μια τεράστια φωτιά στο Chiltern Firehouse – το πολυτελές ξενοδοχείο που στεγάζεται σε έναν πρώην πυροσβεστικό σταθμό που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1880.

Ένας μάρτυρας είπε στους Times: «Το εστιατόριο άδειασε και υπάρχουν πολλοί πολύ λαμπεροί άνθρωποι που τριγυρίζουν έξω και τρέμουν από το κρύο. Ήταν πολύ κομψά ντυμένοι και δεν νομίζω ότι περίμεναν να περιμένουν στο κρύο.

Ένα ζευγάρι είχε μια κουβέρτα τυλιγμένη γύρω τους. Είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα και στη συνέχεια ανέβηκε στον όροφο. Μπορείτε να μυρίσετε τον καπνό έξω, αλλά δεν είδα φλόγες».

Αρχικά χτίστηκε το 1889, το κτίριο χρησίμευε ιστορικά ως πυροσβεστικός σταθμός με το όνομα Marylebone και τώρα ανήκει στον Αμερικανό ξενοδόχο Andre Balazs, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης το Chateau Marmont στο Λος Άντζελες.

Έχοντας ανοίξει το 2013 και διαθέτει 26 σουίτες, το ξενοδοχείο επισκέπτονται συχνά διασημότητες και μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Χάρι, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τομ Κρουζ και η Ριάνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ηθοποιοί Mark Ruffalo και Morena Baccarin και ο ποδοσφαιριστής Jack Grealish ήταν μεταξύ εκείνων που επισκέφτηκαν το Chiltern Firehouse την Πέμπτη.

Η πυροσβεστική ανέφερε ότι πληρώματα από το Euston, το Soho, το Paddington, το West Hampstead, το Kensington και το Chelsea, έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ένας πυροσβέστης στο σημείο είπε αργότερα: «Είναι πλήρως υπό έλεγχο εκεί μέσα τώρα, αλλά το ξενοδοχείο πιθανότατα θα χρειαστεί μεγάλη ανακαίνιση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος
Νύφη στο Αζερμπαϊτζάν αυτοκτόνησε μετά τον καβγά για το «προκλητικό» νυφικό της με τα πεθερικά της
«Τι ντροπή. Πώς επιτρέψατε στην κόρη σας να φορέσει ένα τόσο ατιμωτικό, αποκαλυπτικό νυφικό;» - Ο συντετριμμένος πατέρας έδιωξε τον σύζυγό από την κηδεία της κόρης του
Η 19χρονη Lyaman Mammadli