Κόσμος

Λονδίνο – Τρόμος! Εκκενώθηκαν πέντε πολυκατοικίες λόγω κινδύνου πυρκαγιάς!

Οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα διαμερίσματά τους στη διάρκεια της νύκτας έπειτα από οδηγίες των αρχών, εννέα ημέρες μετά την τραγική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δημοτικές αρχές του Κάμντεν ανακοίνωσαν πως συνολικά 800 διαμερίσματα κατανεμημένα σε πέντε πολυκατοικίες θα «εκκενώνονταν αμέσως» ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση «επειγουσών εργασιών» αντιπυρικής ασφάλειας.

Η απομάκρυνση των ενοίκων «πραγματοποιείται αμέσως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι είναι ασφαλείς», υπογράμμισε η Τζόρτζια Γκουλντ, υπεύθυνη του δήμου.

«Η πυρκαγιά του Γκρένφελ άλλαξε τα πάντα και δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε», πρόσθεσε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των ανθρώπων όσο θα πραγματοποιούμε αυτές τις επείγουσες εργασίες».

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Μέσα στη νύκτα, κάτοικοι απομακρύνονταν από τον πύργο Τάπλοου με τις βαλίτσες τους. «Λάβαμε εντολή να εκκενώσουμε την πολυκατοικία, θα ειδοποιήσω τους ενοίκους», είπε η Κέισι Όπονγκ, πρόεδρος της ένωσης των ενοίκων.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατευθύνονταν προς ένα τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας, το Swiss Cottage Leisure Center, στο οποίο θα περνούσαν τη νύκτα.

«Είναι λίγο τρομακτικό», παραδέχεται η Μισέλ Ούρκχαρτ, μια ένοικος του πύργου Μπρέι, ο οποίος εκκενώθηκε επίσης. «Είμαι θυμωμένη. Είχαμε χθες μια συνάντηση με τη δημαρχία, που προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Πάνε δέκα χρόνια που μένουμε σ’ αυτή την πολυκατοικία, μ’ αυτή την επένδυση», τονίζει.

Άλλοι ένοικοι δεν καταλάβαιναν γιατί δόθηκε τόσο αργά η εντολή για την εκκένωση των κτιρίων.

«Ήμουν στο σπίτι του συντρόφου μου όταν έλαβα ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου. Αναγκάστηκα να επιστρέψω γρήγορα. Μας ζήτησαν να φύγουμε πριν από τα μεσάνυχτα», εξήγησε η Μέλανι Ταμ. «Είναι τρελό, πάνε χρόνια που υπάρχει αυτή η πολυκατοικία, τι θα άλλαζε μια νύχτα πάρα πάνω;», αναρωτήθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 49
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι